Vegaaninen tacopiirakka




Viime viikolla oli töissä puhetta törkeän hyvästä tacopiirakasta. Googlailin ohjeen ja löysin sen k-ruoka sivustolta. Idea lähti heti siitä; nopea, helppo, yksinkertainen, vegaaninen tacopiirakka. Tein ensimmäisen kokeiluversion heti samana päivänä ja siitähän tuli todella hyvää! Hieman piti ohjetta hioa, ihan vain sen takia että se olisi esteettisesti nätimpi tulevia juhlia varten. Tässä tulee siis itse kehittelemäni vegaaninen törkeän hyvä (ainakin omasta mielestäni) tacopiirakka! Jos haluaa hifistellä voi päälle laittaa tortillasipsejä ja itse söin tätä rucola-frisee-kirsikantomaatti salaatin kanssa. Itse käytin ohjeessa ihanaa valmistujaislahjaksi saatua muumimamma piirakkavuokaa ♥ 

Ja nyt ensimmäinen pahoitteluni, tuota soijarouhetäytettä tulee liikaa. Itse teen mielummin sitä vähän enemmän ja en säästä pakastimessa puolta desiä rouhetta ja rupea mittailemaan salsaa ja tacomaustetta vaan syön ylijääneen osan tortillasipsien kanssa samaan aikaan kun piirakka on uunissa. Jos joku tästä mielensä pahoittaa ja haluaa tarkat määrät miten tuota täytettä tulee juuri oikea ja täydellinen määrä niin voin sen joskus tehdä niin ja korjata ohjeeseen. Ja nyt itse ohjeeseen!




TACOPIIRAKKA VEGAANIN TAPAAN


AINEKSET

Pohja:

1 pkt Kotimaista sarjan piirakkapohjaa (pakaste)

Soijatäyte:

1 Pussi Hälsans Kökin soijarouhetta
1/2 pussia pakastesipulia
1 Paprika
Pussi luomu tacomaustetta (+ pussillisen verran vettä)
1 Medium salsadippi
1dl persiljaa silppuna

Juustokastike päälle:

1.25dl Oatlyn kaurakermaa 
2tl no egg jauhetta
100g Violifen tomaatti&basilika tuorejuustoa
120g Violifen cheddar juustoa raastettuna


 OHJE

1. (Aloita ottamalla piirakkapohja sulamaan paria tuntia ennen piirakan tekoa. )
Itse tykkään ottaa kaikki ainekset esiin ennen aloittamista. Uunin lämpötilaksi voi säätää 225°c .

2. Painele sulanut taikina piirakkapohjaan ja laita se jääkaappiin odottamaan täytteen ja päälisen valmistamista.

3. Kuutioi paprika ja silppua persilja, samalla voi cheddarin raastaa jo valmiiksi. Jo tässä kohti Papua rupesi kovin kiinnostamaan mitä täällä tapahtuu.




4. Valmista soijarouhetäyte; paista pannulla tilkassa öljyä soijarouhetta ja sipulia, älä kuitenkaan käristä. Heitä sekaan tacomauste ja pussillisen verran vettä sekä salsa ja paprikakuutiot, anna muhia viitisen minuuttia pienellä lämmöllä, muista sekoitella kuitenkin välillä ettei pala pohjaan.

5. Täytteen muhiessa on aika valmistaa päällinen; sekoita vispilällä kulhossa kaurakerma ja no egg, sen jälkeen tuorejuusto ja kunnolla sekaisin. Käy tässä välissä heittämässä persilja soijarouheseoksen joukkoon ja siirrä pois levyltä. Laita cheddar-raaste tuorejuusto-kaurakerman joukkoon ja sekoita. (kokeilin ensimmäisellä kerralla heittää raasteen suoraan piirakan päälle ja se kuivui siihen aika rumasti).

6. Laita täytettä reilusti pohjan päälle, mutta tosiaan kuten jo ennen ohjeen aloitusta mainitsin sitä jää yli n. desin verran. Seoksen päälle kaada kerma-cheddar seos ja tasoita se ympäriinsä. Paista uunissa (225°c) n. 25min alimmalla tasolla. Uuneissa on toki eroja, joten ylimääräinen vilkuilu ei varmasti ole pahitteeksi. Anna jäähtyä kunnolla ja nauti!




Ja mitä juhlissa tästä tykättiin? Sain kuulla todella paljon kehuja ja kommentteja, miten tämä voi olla vegaanista. Tie taisi käydä monen sekasyöjänkin sydämeen! Nyt osui todella nappiin kaikki ja kuulemma saan laittaa ohjeenkin jakoonkin. Toivottavasti myös te pääsette nauttimaan tästä ihanasta piirakasta! :)


huom.
no egg jauhetta löytyy ihan marketeista, erikois- ja ekokaupoista
Violife tomaatti&basilika tuorejuusto on rantautuneet Prismoihin
Violife cheddaria kävin itse ostamassa Turun vegekaupasta, sitä löytyy myös ainakin Helsingin vegekaupasta ja Tampereella Runsaudensarvesta (ja olisiko ollut myös Ruohonjuurissa?)

Oikein herkullista alkavaa viikkoa! 



2 kommenttia

  1. Tämähän on kiva ohje, minulle ihan uudenlainen! Täytyypä kokeilla joku kerta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi :) Varsinkin jos vegaani on tulossa kylään niin tämä on erittäin maukas piirakka, joka sopii kaikille :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥