Reilumpaa vanua Pirkalta



On asioita joita ilman voi hyvinkin elää, mutta silti ne ovat ihan tarpeellisia. Aina ei ekologisempaa ja eettisempää vaihtoehtoa tunnu löytyvän. Vanupuikot- ja laput ovat jokapäiväisessä käytössä ja minulle on tärkeää, että puuvilla jota niissä käytetään on reilua kaikille. Olen aiemmin ostanut eri eko kaupoista luomuvanulappuja, mutta aina ei jaksa lähteä varta vasten tilailemaan tai lähteä keskustaan hakemaan paniikissa loppuneiden tilalle uusia. Jollakin tapaa minulla on vanulappujen kanssa todella ristiriitainen olo ja olenkin pohtinut jonkinlaisten kestolappujen hankkimista, jossakin verkkokaupassa olen niihin törmännyt, mutta en vain muista missä. Siihen asti mennään näillä!

Eilen löysin kaupasta todella hyvän edullisemman vaihtoehdon äskettäin loppuneille luomuvanulapuille, ainoaa miinusta tulee siitä, etteivät nämä ole luomua vaan pelkästään Reilun kaupan tuotteita. Yleisesti ottaen hoidamme taloutemme ostokset s-ryhmän kaupoissa, mutta jotenkin vegaanina en sieltä saa yhtä paljon irti, kuin k-ryhmän kaupoista. Prisma on toki edullisempi, mutta Citymarketeissa otetaan vegaanit huomattavasti paremmin huomioon ja loppupeleissä me ramppaamme vähän joka kaupassa Lidl mukaan lukien. Pirkalta löytyy todella kiva valikoima Reilun kaupan tuotteita ja tästä Kesko saa minulta todella ison plussan!




Eilen suuntasimme siis katseemme kohti Citymarkettia haaveena löytää Alpron kookoskahvijuomaa, jota ei muuten harmikseni löytynyt, metsästys jatkuu! Löysin kuitenkin Laveran kosmetiikalle oman laajan valikoiman (todella hieno juttu!) sekä paljon erilaisia Urtekramin tuotteita, joista oli pakko ottaa kokeiluun vielä muutama paljon kehuttu tuote; hiuksiin jätettävä kookoshoitoaine, sekä kookosdeodorantti! Deodoranteista kirjoittelin viime viikolla ja ikävä kyllä se oli se Schmidth's:n dödö, joka aiheutti minulle aivan jäätävän pahan ihottuman. Harmittaa todella paljon, mutta mielummin haluan käden ilman valtavaa ihottumalänttiä. Nyt katsotaan mihin kehutusta kookosdeodorantista on!

Seikkailtuani hyllyjen välissä eksyin vahingossa vanujen luokse, josta en todellakaan olettanut löytäväni mitään meidän ostoskorille sopivaa. Toisin kuitenkin kävi ja löysin Pirkka merkiltä sekä reiluja vanulappuja että puikkoja! Hintaa oli vanulapuilla  1.49e ja vanupuikoilla 1.65e paketti , olen erittäin tyytyväinen! Tässä siis vaihtoehto sinulle, jolla budjetti on hiukan tiukemmalla, mutta haluat tehdä niitä pieniä valintoja.




Ovatko sinulle Pirkan Reilun kaupan tuotteet tuttuja? 

8 kommenttia

  1. Ei vaikuta kyllä pahan hintaisilta nuo Pirkan vanutuotteet! Jotenkin kuvittelin että maksaisi jotenkin reilusti enemmän kuin tavalliset, mutta näemmä ei nyt niin hirveästi. Pitää varmaan käydä itsellekin hommaamassa.
    Oon tainnut Pirkalta ostaa reilun kaupan tuotteita varmaan enemmänkin ruuan puolelta: kahvia, kaakaojauhetta ja banaaneja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo hintansa puolesta oikein kelpo tavaraa! Mä kanssa ajattelin, että olisivat olleet kalliimpia, mutta onneksi eivät :) Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Meillä kanssa lähinnä ostetaan Pirkan reilun kaupan banaaneja ja kahvia!

      Poista
  2. Itse ostin juurikin Urtekramin deudorantin S-marketista, mutta en kookos vaan Aloe Vera. Kuumina päivinä ei pitoa tuntunut olevan ainakaan omalle pistävälle hielle juuri ollenkaan, perus päivinä sitä kehtaa vielä käyttää niin, että huomaa vaikutusta. Toivottavasti tuon kanssa olisi onni parempi! Siitä en kanssa tiedä, voiko joku deudorantti sopia toiselle paremmin kuin toiselle, mutta kai niissä yleistä pitoa on. Mukavaa myös huomata, että ihan perus arjessa noita vanupuikkojakin sitten löytyy vain katsomalla, eikä edes tosiaan pahaan hintaan. Pitää alkaa oikein urakalla katselamaan täälläkin päässä, kun kerta iloisiakin yllätyksiä nykyään kaupoista jo löytyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tuo kookos riitti hyvin työpäivän ajan, teen kuitenkin melko raskasta työtä ja yllätyin positiivisesti sen pitävyydestä. Ainahan deodoranteissa toinen sopii paremmin toiselle kuin toinen, sen takia se oman juttunsa löytäminen on tärkeää. Myös kannattaa koettaa sinnitellä ja kokeilla hetken aikaa, koska keholla kuitenkin siirtyä ja tottua pois vahvemmista aineista. On ihanaa löytää uusia tuotteita ja yllättyä, mitä kaikkea ihanaa eettistä ja ekologista voi ihan perus kaupoista löytyä! :)

      Poista
  3. Kerrohan kokemuksia tuosta hoitoaineesta, oon itsekin ajatellut kokeilevani sitä! Tuon kookos-sarjan vartalovoiteen ja käsivoiteen jo ostinkin ja olen ollut tosi tyytyväinen :)

    Mäkin oon siirtynyt vanulapuissa ja -puikoissa niihin luomuihin (muistan kun joskus kirjoiteltiin siitä), viimeksi tilasin niitä kerralla muutaman paketin niin riittää pidemmäksi aikaa. Pitää yrittää muistaa aina tilata niitä samalla, kun tilaa jotain muutakin. Onko sulla muuten tietoa, mistä kaupoista niitä saisi ihan paikan päältä? Täytyy pitää mielessä myös noi Pirkat, varmasti parempi valinta vaikkei luomua olekaan :)

    Noista kestolapuista tuli mieleen, että facebookin luonnonkosmetiikka-ryhmässä olen lukenut että monet ovat ommelleet niitä myös itse joistain vanhoista kankaista/pyyhkeistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis tuo hoitoaine ainakin mulla on ihan kiva, yleensä suihkutettavat hoitoaineet jättää mulla hiukset aika tahmaisiksi ja lisää pesuväliä, mutta tämä on ihanan hellä ja silti selvittää takut :) Mun olisi kanssa pitänyt tilata useampi kerralla, mutta näillä mennään! Vissiin Ruohonjuuressa olen joskus nähnyt! Pitää hei joo tehdä itse noita kestolappuja, flanellista voisi tulla aika ihania! :)

      Poista
  4. Kiitos kun jaat aina näitä vinkkejä Lemmi. :) On helpompi valita itsekin "parempia" tuotteita, kun näitä aina näin selkeästi jaksat esitellä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilo on kokonaan minun puolella, on ihanaa jakaa omia löytöjä jos vaikka muutkin voisivat niistä jotakin iloa saada :) Pyrin aina kertomaan oikeasti rehellisen mielipiteeni ja olemaan puolueeton, miksi maksaa huonosta tuotteesta? Kiitos kommentistasi Laura, tuli tosi hyvä fiilis :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥