Eräänä aurinkoisena päivänä



Kävimme äitini luona viemässä hieman tavaraa ja moikkailemassa niin kissoja kuin äitiäni ennen muuttoa. Onneksemme sattui olemaan aurinkoinen päivä ja siitä nauttivat niin kissat kuin minäkin. Tiikeri ja Papu ovat olleet mummilassa jo tammikuusta, emme halunneet heille turhaa stressiä muuttolaatikoiden ja näyttösiivousten takia. Myös ajatus edes takaisin kissojen viemisestä tuntui pahalta ja niinpä kissat pääsivät Soodin ja Sonffin kaveriksi määrittelemättömäksi ajaksi. Meillä kävi asunnon myynnin kanssa todella mieletön tuuri ja pääsemme muuttamaan paljon aiemmin mitä edes toivoimme!




Kissat ovat tosiaan nauttineet täysihoidosta; Papu on alkanut syömään muutakin kuin raksuja ja antanut jopa harjata, joka on kotona aivan hirveää tappelua. Papua ei pahemmin vierailujemme aikana näy (pelkää joutuvansa autoon ja menee sängyn alle laatikoiden taakse piiloon) ja olenkin häntä nähnyt kynsien leikkauksen verran. Pienellä kauhulla odotan kissojen muuttamista uuteen kotiin, kilometrejä tulee paljon, mutta onneksi kissoille voi antaa muruset pahoinvointilääkkeestä ja laittaa feromonisuihketta autoon, koppaan ja uuteen asuntoon.

Tiikeri ujosteli aluksi, mutta onnekseni "mamman poika" löytyi todella nopeasti ja arastelut jäivät sängyn alle. Asuvalinta tuntui muuten todella typerälle kun oli musta mekko mustalla neuleella, kumpikin aivan oransseissa kissankarvoissa. Luulisi mun jo oppinneen, mutta ei :D Vaikka muutto onkin ensi maanantaina niin emme samalla reissulla kissoja hae vaan seuraavalla Lohjan reissulla pääsevät kissat vasta kotiin. Vaikka kissoilla onkin todella hyvät oltavat mummilassa niin silti ikävä on hirmuinen ja haluaisin saada kissat nopeasti uuteen kotiin. ♥ 

Varjoissa



Aamut ovat olleet viime päivinä todella upeita, mutta huono häviäjä ei ole illan kauniit väriloistot tuoden varjot esiin. Taivas on hehkunut pinkin, oranssin, lilan ja ties minkä muun tuhansissa sävyissä. Odotan innolla miltä auringonlasku näyttää uusissa maisemissa, vielä viisi yötä.. 

Melkein kaikki on pakattu, muistilistoja on noin kymmenentuhatta ja on niitä kahvissakin jo uitettu ihan kiitettävästi. Asiat siis suhteellisen hyvin, kunhan vain muistan kaiken mitä olen ehkä jo saattanut unohtaa. Öisin tulee valvottua ja mietittyä todella tyhmiä juttuja (esim. muistanhan mä varmasti ottaa katosta valaisimet mukaan tai mitenköhän kaiken asettelisi pakuihin saati uuteen asuntoon)  Ette uskokaan miten mun aivot ovat lyöneet tyhjää viime päivät. Onneksi kaikki on kohta ohi ja muutto muisto vain :) 

Mitä teille kuuluu?

Kuinka rikkoa kookospähkinä



Kun lähikaupassa oli kookospähkinöitä 0.99€ per kilo en voinut kertakaikkiaan vastustaa. Olen aina kuvitellut, että kookospähkinä rikki saaminen on a) mahdotonta b) liian työlästä ja väärässä olin. Jossakin kokkiohjelmassa näin, että kokkiveitsellä  naputtelemalla voisi saada helposti auki. En kuitenkaan ole veitsien suuri ystävä joten avasin googlen ja pistin sinne hakuun kuinka voisi saada kookospähkinän rikki. Siitä päädyinkin tuttuun Appelsiineja ja Hunajaa -blogiin ja käytinkin hänen ohjettaan rikkomiseen.




Kerron vielä tässä oman versioni tapahtuneesta. Elikkä etsin ruuvimeisselin (jonka suosittelen pesemään huolellisesti, muuten voi maistua hieman rautaiselle :D ) , vasaran ja pyyhkeen. Pyyhkeeksi suositelen valitsemaan sellaisen, jolla ei ole niin kauheasti väliä. Kookospähkinällä on toisessa päässä silmät, joista menee helposti ruuvimeisseli läpi vasaralla hakaten. Kun olet tehnyt reijän, kaksi tai kolmekin niin kaada kookosvesi lasiin. Minulle sattui todella hyvä tuuri ja kookosvesi oli todella makeaa ja herkullista! Kookosvesi sopii hyvin smoothieseen, mutta itse nautin sen suoraan lasista.




Sen jälkeen laitoin kookospähkinän pyyhkeen sisälle ja naputtelin pyyhe sylissäni sitä vasaralla muutaman kerran. Vasara ei ollut valtava, en löynyt kauhean kovaa ja kauniisti kookos halkesi. Kookoksen paksun ulkokerroksen jälkeen tulee ohuempi irtonainen kerros, jossa kookoksen hedelmäliha on. Kuorimaveitsellä otin tuon ohuen ruskean kerroksen pois, huuhtasin hieman hedelmälihaa ja nautin sellaisenaan. Tuore kookos on todella hyvää! Vaikka rakastankin paksuja kuivattuja kookoslastuja, niin mikään ei kyllä vedä vertaa tuoreelle kookoselle. Voi toki olla, että yksilöni oli vain erityisen herkullinen! Koko operaatio oli todella helppo ja nopea, meillä tullaan varmasti näkemään tulevaisuudessakin kookospähkinöitä :)




Kookosta tuoreena, kuivattuna, mannana, öljynä vai ei millään tavalla? 

Sanomalehtiä ja neilikoita



Elämme muuttolaatikoiden, sanomalehtien ja pienen kaaoksen keskellä. Kun alkaa laskemaan päiviä muuttoon se onkin jo aika lähellä. En stressaa työpaikan saamisesta, en edes siitä mitä haluan tehdä. Haluan olla avoin ja avartaa mieleni uusille asioille. Hakemuksia laitan aika tiuhaan tahtiin hyvin erilaisiin paikkoihin, ja jos pääsen haastatteluun se on jo pieni voitto. On itseasiassa aika inhoittavaa, miten monesta paikasta ei vastata millään lailla. Eilen sain yhden aika ihanan viestin, en saanut töitä, mutta hakemustani kehuttiin todella paljon ja muutenkin jäi todella kiva fiilis!




Kunnon aamupalalla laitetaan päivä kivasti käyntiin! Valtava kupillinen kahvia, täysjyväkaurapuuro mustikoilla, saksanpähkinöillä ja foodinin ihanalla kookosmannalla. Normaalisti kaipaan makeutta puuroon, mutta tänään tämä oli juuri hyvä. Itseasiassa mulla on tuo saksanpähkinä-mustikka yhdistelmä ollut viime aikoina aika kovassa käytössä, menee kivasti rahkaan, puuroon tai jälkkäriin. Milloinkohan totaali kyllästyminen tulee? Kova uho olisi Tampereella alkaa syömään heti terveellisemmin ja alkaa taas liikkumaan enemmän. Aika näyttää tässäkin kohtaa mitä tuleman pitää, mutta kieltämättä uudet lenkkipolut houkuttelevat todella paljon.




ps. en usein osta kukkia, mutta kaipasin hieman väriä tähän verhottomaan laatikkovaltakuntaan, olen nyt joka ikinen päivä huokaillut miten kauniita nuo neilikat ovatkaan! 

Hand Made





Viime vuoden puolelta Turun reissulta löysimme ihanan kankaan, joka heti näytti aivan täydelliseltä mekkokankaalle. Nyt tuli vihdoinkin aika laittaa hanke toteutukseen ja aika ihanan mekon äitini siitä minulle tekikin! Mekko on Mekkotehdas aikuisille -kirjasta malli Inger. Kangas pehmenee tuosta vielä pesussa ja nyt tämä onkin aika pöyheä. Pieniä ihania yksityiskohtia, tarpeeksi rento, mutta kuitenkin kaunis, sopii arkeen tai juhlaan. Vaikka kuvaamisen aikaan ei vielä aurinko paistanutkaan niin myöhemmin aurinko lämmitti ihanasti ja taivaalta näkyi isompiakin kaistaleita sinistä. Nyt saa kevät puolestani tulla!




Vuosi 2016 ilman uusia vaatteita on startannut todella hyvin. Olen ostanut kirpputorilta yhden paidan, farkkuleggarit, mekon kesäksi, juoksuhameen ja neuleen. Kaikki ihania ja yhteensä maksoin niistä n.20e, samalla summalla kaupasta ei olisi saanut yhtäkään niistä. En laske uusiksi vaatteiksi kankaista tehtyjä tai itse neulottuja vaatteita tässä haasteessa. ovathan ne toki uusia, mutta mielestäni hyvinkin eri asia kuin kaupan usein heikkolaatuiset vaatteet. Varsinkin kun kangaskaupan sijasta menee vierailulle äidin kaapeille ja lankoja tilaa ekologisempana vaihtoehtona. Lupailin teille aiemmin tekstiä puuvillasta ja sitä tulee kyllä, ehkä tosin vasta muuton jälkeen, kun jaksan kunnolla paneutua asioihin.

Oikein ihanaa ystävänpäivää ♥ 


ps. kuvat ovat äitini ottamia, ethän kopioi niitä(kään)!

Syömisestä ja sen unohtamisesta



On yksi asia, jota odotan kauhulla. Meillä on enää ensi viikko töitä ja sitten onkin viikko aikaa pakata ja tällä hetkellä enää 19 yötä muuttoon! Tänään tuli vuokrasopparit postissa ja asunnon myynti on loppusuoralla. Toisaalta tekisi mieli repiä hiukset päästä ja juosta ympyrää ja välillä tekisi mieli huutaa koko maailmalle kuinka riemuissani olen. Mitä lähemmäksi muuttoa mennään, sitä hurjemmalta kaikki tuntuu. Nyt me oikeasti lähdetään!

Ja se asia jota odotan pahimmalla kauhulla ei siis ole muutto, vaan syömisen muistaminen. Töitä tehdessä on nälkä kokoajan ja tuleekin syötyä pieniä välipaloja ja ruokaa tasaisin väliajoin. Entäs sitten kun olen kotona? Aamulla keitän pannullisen kahvia, juon sitä ja saatan syödä ehkä jotakin sen kanssa. Tänään söin laskiaispullaa ja suklaata kahvin kanssa, syntistä, mutta ihanaa! Äsken havahduin siihen, että kello on jo tuon verran ja en ole syönyt mitään kunnollista yli kuuteen tuntiin. Käyn tämän saman melkein joka kerta, kun olen yksin kotona. Syön aamulla jotakin, jos syön, ja sitten juon kahvia ja paneudun hommiin niin että syöminen unohtuu. Kotona ei ole nälkä samalla tavalla kuin töissä, paitsi sitten kun maha rupeaa huutamaan ja tulee kiire jääkaapille!




Ja mikä tähän ratkaisuksi? Ihana avopuoliso, joka on kotona muistuttelemassa, että ruokaa pitää laittaa nassuun tasaisin väliajoin. Okei ratkaisu se ei ole, mutta kun kiukku lähestyy niin komennus keittiöön tekee hyvää. En tiedä löytyykö sieltä ruudun puolelta muita nälkäraivoisia ihmisiä kuin minä, mutta voi tsiisus jos en ole tajunnut syödä, kiukku on hirmuinen ja sitä ei itse edes tajua! Syödään siis tasaisin väliajoin ja tarpeeksi protskua varsinkin aamulla. Minulla on ollut moneen kertaan puhelimessa sovellus veden juomista varten, mutta aina kun kyllästyn muistutuksiin poistan sovelluksen sen sijaan, että joisin kiltisti. Pitää ehkä kokeilla appia syömisen muistutukseen, tai sitten laitan taustakuvaksi ihania ruokakuvia tietokoneelle ja puhelimeen. Taikka ihan vain opettelen syömään tasaisin väliajoin vaikkapa herätyskellon kanssa. 

Syöttekö te säännöllisesti arjessa ja työelämässä vai unohtuuko? 

Askel kohti tulevaa



Olette varmasti kuulleet sanonnan asioilla on tapana järjestyä. Niin tälläkin kertaa, niin kuin aina. Olemme saamassa aivan ihanan vuokra-asunnon täydelliseltä sijainnilta. Asunto on uusi, siinä on ihana valtava lasitettu parveke, jossa on varmasti ihana joogata, kirjoitella blogiin juttuja, hommata pieni hyötypuutarha kesäksi ja mikä ilo siitä on kissoille! Sauna tulee olemaan kova juttu, lenkkien jälkeen kun pääsee rentouttamaan lihakset niin sulan onnesta. Parasta toki on, kun hyvä ystävä on kahdensadan kilometrin sijasta kilometrin päässä. Muutenkin tuntuu, että nyt palaset loksahtelevat paikoilleen. 

Tänään olen hoitanut asioita soitellen ympäriinsä. Keskiviikkona kävin katsomassa asuntoa ja se on meidän kuun viimeisestä päivästä lähtien. Hieman olen hermoillut jo tätä matkaa muuttaessa, mutta asiat järjestyvät kyllä. Olo on helpottunut ja onnellinen. Nyt voi alkaa laskea päiviä muuttoon ja nyt onkin hyvä paikka päästää irti kaikesta turhasta. Sisälläni kuplii niin paljon ilosta, toivottavasti nämä raskaat päätökset tuovat vielä paljon iloa elämäämme!




Olen nyt muuten innostunut hamahelmistä, eilen lupailin itselleni etten osta ennen muuttoa, mutta voi olla etten saa tuota lupausta pidettyä. Itseasiassa lähdemme kohta kauppaan katselemaan, josko löytyisi alustoja ja vaikka vain sekalainen purkki helmiä. Kaikkea sitä näin aikuisiällä innostuukin tekemään! Tämä on mukavaa rentoutumista, kuten värityskirjojenkin kanssa ja mikä parasta, toisin kuin ajattelin niin eivät edes hermot menneet. Katsotaan vaan kun kissat tulevat kotiin miten on asian laita ;)  Pinterestistä löytyy todella paljon ihania ideoita, kannattaa käydä tutkimassa! Ja iso kiitos Henna kun tutustutit minut näiden maailmaan uudestaan ♥ 

Ja hei ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille!  ♥ 

Vegaaninen rahka



Vegaaneja tunnutaan hemmottelevan hetki hetkeltä enemmän. En ole oikeastaan koskaan ollut jugurttien ystävä, vaan tykkään hieman paksummasta koostumuksesta. Vähän aikaa sitten kuulin Ruotsin puolelta saatavan Alpron vegaanista Go On rahkaa ja olin kateudesta vihreä. Välillä tuntuu siltä ettei Suomesta saa läheskään kaikkia samoja vaihtoehtoja juuri Alprolta, mitä muualta maailmalta löytyy. Ei jouduttu Suomessa onneksi pitkää aikaa tätä ihanaa uutuutta odottamaan! 

Hauskinta ehkä koko hommassa on se, että näitä rahkoja (maustamaton, passionsoseella tai mustaherukkasoseella) saa tällä hetkellä Siwoista ja Valintataloista. Niissä tulee harvemmin vierailtua, koska suosin isoja ruokakauppoja, mistä saa kaiken kerralla. Eilen lähdimme ennen Marja Hintikka Liveä (yksi suosikki ohjelmistani, vaikka en ehkä ihan kohderyhmään kuulukaan) käymään hieman isommassa Siwassa ja sieltä löytyi onneksi jokaista makua ja reippaasti! Olen kuullut huhua, että nämä ovat loppuneet nopeasti kaikkialta, sana kiirii nopeasti. :)  Pienten soseellisten purkkien hinta oli 0.99e, joka on mielestäni ihan siedettävä. Isomman maustamattoman purkin hintaa en tarkalleen muista, päälle kaksi mutta alle kolme euroa. Otin pienempiä purkkeja kaksi kumpaakin ja yhden ison. Odotan innolla mikä tulee hinnaksi isommissa kaupoissa.

Maistelimme ensin Passion nimistä rahkaa ja se oli törkeän hyvää! Itseasiassa minun mielestäni sosetta pohjalla oli liikaa, mutta ei se haitannut. Proteiinia yhdessä annoksessa on 7.8g ja sokeria 11.1g . Tämä tuleekin varmasti olemaan minulla uusi suosikki välipala, vaikkakin nuo passionin siemenet hampaankolossa ei ole kauhean kiva. Lusikkaa ei paketin mukana tule, mutta ainahan lusikka repussa kätevästi mukana kulkee. Mustaherukka ei ollut läheskään niin hyvä, mutta jos mustaherukasta tykkää niin miksi ei. Siinä proteiinia oli puolestaan annoksessa 7.7g ja sokeria 11.3g . Jos sokeria ja proteiinia katsoo niin paras vaihtoehto on maustamaton, jossa on sataa grammaa kohden proteiinia 6.2g ja sokeria 2.5g. Itse rahkassa soijan maku tulee lävitse,  mutta soseet peittävät pahimman kärjen. Itseäni ei soijan maku tosin haittaa. 





Kaiken kaikkiaan todella hyviä välipaloina ja nyt pitää lähteä kehittelemään tuosta rahkasta jotakin herkkua! Vielä vaan lisää makuvaihtoehtoja niin olisi ihan huippua, vadelmasose voisi olla aika ihana. Niin ja loppuun haluaisin kysellä teidän mielipidettänne. Oletko ehtinyt maistaa näitä vegaanisia rahkoja ja kumpi maustetuista oli parempi? Tai kumpi voisi olla enemmän sinun makuusi ja kiinnostaako tämä uutuus?